|

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ‘KeysMyCrops’ Project στη ΜΑΔΡΙΤΗ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ “KeysMyCrops” Project στη ΜΑΔΡΙΤΗ

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Παναγιώτη Χαμακιώτη Panos Chamakiotis – Περιφερειακού Διευθυντή της COMPO EXPERT, στην COMPO EXPERT TV για το Διεθνές “#Keys_My_Crops” Project στα πλαίσια της επίσημης παρουσίασής του κατά την διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Fruit Attraction στην Μαδρίτη .
———————-
COMPO EXPERT TV https://www.youtube.com/watch?v=gt7Ri_NS3Sk&feature=youtu.be
————————
Παναγιώτης Χαμακιώτης: Εδώ και ένα χρόνο η εταιρεία μας (σε κεντρικό επίπεδο) πήρε μία σημαντική στρατηγική απόφαση να μετασχηματιστεί από μία εταιρεία που ήταν “Product line centric” σε μία εταιρεία “Crop line centric”.
Άρα θέλησε να επικεντρώσει στο “Crop Κnowledge”.
Έτσι δημιούργησα μία ομάδα η οποία αποτελείται από συνεργάτες του regional crop management , καθώς και εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι θα είναι ειδικοί στις συγκεκριμένες καλλιέργειες.
Δεν είναι από το χώρο τον πανεπιστημιακό ή τον ακαδημαϊκό αλλά είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή.
Με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα group το οποίο αποτελεί αυτή τη στιγμή το εκκολαπτήριο των νέων ιδεών της εταιρείας,
δηλαδή μεταλαμπαδεύουμε γνώση από τη μία χώρα στην άλλη κοπιάρουμε καλές καλλιεργητικές πρακτικές έχουμε πολύ μεγάλη ανταλλαγή γνώσης και πληροφορίας σε σχέση με καλλιέργειες και τα επιχειρηματικά μοντέλα και ουσιαστικά αυτό είναι το πρώτο βήμα του “Κeys My Crops”.
Το ονόμασα “Κeys My Crops” χρησιμοποιώντας το “keys” δηλαδή τα “κλειδιά” των καλλιεργειών για να μεταφέρουμε τη γνώση στους συνεργάτες μας.
Το επόμενο επίπεδο του “Κeys My Crops” άρχισε χθες στη Fruit Attraction και ουσιαστικά είναι το δεύτερο βήμα που είναι να βγάλουμε προϊόντα – να βγάλουμε ιδέες, να συζητήσουμε για τις νέες τάσεις στη γεωργία.
Επίσης σχεδιάζω τα επόμενα 1-2 χρόνια να αυξήσουμε τη γνώση και τις καλλιέργειες άρα θα δημιουργήσουμε μερικά εργαλεία μέσω του “Κeys My Crops” και μέσω της εξαιρετικής SOCIAL PLATFORM που έχουμε (μία webpage που είναι καταπληκτική www.keysmycrops.com) γιατί συνδυάζει όλη την Ευρώπη.
Έτσι λοιπόν θα εισάγουμε εργαλεία γνώσης για τους συνεργάτες μας εσωτερικά και εξωτερικά.
Επίσης η άλλη ιδέα, που αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πως θα την υλοποιήσουμε, είναι ένα ηλεκτρονικό τριμηνιαίο περιοδικό πληροφορίας και για μέσα στην εταιρεία και για έξω από την εταιρεία για το οποίο το “Κeys My Crops” θα είναι ο σπόνσορας της ανταλλαγής πληροφορίας στο άμεσο μέλλον.