|

Η COMPO πωλείται στην εταιρεία επενδύσεων Triton

10/10/2011

Με τη συγκατάθεση του Εποπτικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβούλιου, αποφασίστηκε να πουληθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της COMPO στην Ευρωπαϊκή, επενδυτική εταιρεία
μετοχικού κεφαλαίου Triton. Η αντίστοιχη συμφωνία πώλησης υπεγράφη σήμερα 21/06/2011. Με αυτό το βήμα, η διαδικασία πώλησης της COMPO που ξεκίνησε το προηγούμενο έτος ολοκληρώνεται.

‘Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρούμε στην Triton αυτό που πιστεύουμε, δηλαδή, έναν πολύ καλό νέο ιδιοκτήτη για την COMPO. Με αυτή τη δέσμευση της εταιρείας και την γενική της στρατηγική η Triton έστειλε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για ένα θετικό μέλλον της εταιρείας’, τονίζει ο Norbert Steiner Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κ+
S.

Η ενεργής οικονομική ημερομηνία μεταβίβασης είναι η 1η Μαρτίου 2011. Η ολοκλήρωση της επιχειρησιακής συμφωνίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο αυτό το καλοκαίρι. Η πώληση τελείται υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής αρχής.
Το οικονομικό έτος 2010, η COMPO είχε έσοδα 402.300.000 € και EBITDA περίπου 4%.

Σχετικά με την Triton
Η Triton είναι μια ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή ιδιωτική επενδυτική εταιρεία μετοχικού κεφαλαίου όπου εστιάζει κυρίως σε εταιρείες στις γερμανόφωνες χώρες και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Η Triton επενδύει σε εταιρείες με ηγετική θέση στην αγορά καθώς και σε εταιρείες σε ελκυστικά τμήματα της αγοράς  με υψηλό δυναμικό, για την περαιτέρω αύξηση της αξίας τους. Έως σήμερα διαθέτει μη υπενδεδυμένο όγκο ταμείου, της τάξης άνω των € 1,5 δισεκατομμυρίων στη διάθεσή της. Οι επενδυτές των κεφαλαίων της Triton είναι γνωστοί ως μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, μεγάλες οικογένειες και ιδρύματα.
Σχετικά με την  COMPO
Η COMPO, με έδρα το Münster/Westfalia, είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές επώνυμων προϊόντων Θρέψης για τον επαγγελματία καλλιεργητή και τον ερασιτέχνη καταναλωτή. Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει προϊόντα θρέψης, λιπάσματα, φυτοπροστατευτικά προϊόντα, υψηλής ποιότητας φυτοχώματα και ειδικά προϊόντα για τους δημόσιους χώρους πρασίνου, την επαγγελματική κηπουρική, προϊόντα ειδικών καλλιεργειών και άλλων εφαρμογών στη γεωργία. Η εταιρεία είναι ένα από τα πιο γνωστά brand υψηλής αξίας παγκοσμίως  με ένα από τα πιο καινοτόμα χαρτοφυλάκια προϊόντων στον κλάδο, και απασχολεί 1.075 εργαζομένους παγκοσμίως.

Για περισσότερες πληροφορίες:  www.k-plus-s.com