|

Στηρίζουμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Στηρίζουμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ!


Η χώρα μας δοκιμάζεται αυτή την εποχή όπως δοκιμάζεται και όλος ο πλανήτης από την επίδραση ενός ιού που αποσταθεροποίησε την κάθε συνήθη δραστηριότητά μας και απειλεί τη ζωή μας.

Πρέπει όμως να αντέξουμε αυτή τη δοκιμασία και η επόμενη μέρα να μας βρει όρθιους!
Οι Παραγωγοί μας στην πρώτη γραμμή αγωνίζονται για να παράξουν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα που θα μας θρέψουν.
Τα καλύτερα προϊόντα που παράγονται και φέτος στο αξιοζήλευτο κλίμα της εύκρατης ζώνης κάτω από τον ολόλαμπρο ελληνικό ήλιο.
Στηρίζουμε τα Ελληνικά Προϊόντα και βοηθούμε όλοι να βελτιώσουμε την παραγωγή μας.
Επιλέγουμε Ελληνικά Προϊόντα για την διατροφή μας!
————————————————
Το Ελληνικό ΡΟΔΑΚΙΝΟ
————————————————

Εμείς ως COMPO EXPERT Ελλάς εκτός απ την ολοκληρωμένη θρέψη/λίπανση, που χρόνια τώρα παρέχουμε μέσω της τεχνογνωσίας μας και των προϊόντων μας, θεωρούμε ότι το Ελληνικό Ροδάκινο αποτελεί ένα πρέσβη της Ελληνικής Γεωργίας και μάλιστα με σημαντικό ρόλο στην αλυσίδα του Τροφίμου!

Η καλλιέργεια του ελληνικού ροδάκινου αποτελεί ένα δυναμικό κλάδο της Ελληνικής γεωργίας. Σ΄ αυτόν απασχολούνται περίπου 12.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα, ενώ ο τομέας της μεταποίησής του απασχολεί περίπου 1.500 μόνιμους και 10.000 εποχιακούς υπαλλήλους.

Το Ελληνικό ροδάκινο κάνει διεθνή καριέρα, αφού οι μεγαλύτερες ποσότητες ροδάκινων εξάγονται. Που ακριβώς; Από τη Γερμανία μέχρι τις Σκανδιναβικές χώρες και μέχρι την Άπω Ανατολή ανάλογα με τη διεθνή κατάσταση που μπορεί να επηρεάζεται από θέματα ποιότητας, τιμής αλλά και πολιτικής ( βλέπε εμπάργκο απ τη Ρωσία).

Ο μακεδονικός κάμπος σίγουρα αποτελεί το επίκεντρο του ελληνικού ροδάκινου. Υπάρχουν δύο κατηγορίες:
Τα επιτραπέζια ροδάκινα ( μαζί με τα νεκταρίνια)
  και
• τα συμπύρηνα ( ή αλλιώς βιομηχανικά) με κύρια κατεύθυνση την κομπόστα και τη χυμοποίηση.
Η δεύτερη αυτή κατηγορία, δεν είναι όμως απλή. Έχει κι αυτή ποιοτικά χαρακτηριστικά, που δεν είναι άλλα από το μέγεθος και τη σκληρότητα του καρπού.
Αντιλαμβανόμενοι την σπουδαιότητα αυτή θέλουμε κι εμείς να συνεισφέρουμε στη λύση κάποιων προβλημάτων της καλλιέργειας.

Για παράδειγμα αναγνωρίσαμε ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του ροδάκινου (και όχι μόνο) είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού για τη συγκομιδή. Κι επειδή αρκετές ποικιλίες παρουσιάζουν φάσεις παραγωγής (τα λεγόμενα και χέρια), χρειάζεται αρκετές φορές έως και 3 φορές να γίνει η συγκομιδή στο ίδιο αγροτεμάχιο (3 χέρια).

Επίσης το θέμα της σκληρότητα τους καρπού είναι σημαντική. Έτσι μέσα απ τα ιδιαίτερα προϊόντα μας και το σωστό χρόνο εφαρμογής τους είμαστε πλέον σε θέση να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας το Ελληνικό Ροδάκινο.