|

Στο πλευρό του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την ανασύσταση του καμένου Ελαιώνα

Η “Compo Expert Hellas”, η εταιρία “ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ” και η εταιρία “Αλ. Καπασούρη” στο πλευρό του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την ανασύσταση του καμένου Ελαιώνα
Η καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2017 στην περιοχή του Κότρωνα της Ανατολικής Μάνης όπου οι κάτοικοι διέφυγαν στο λιμάνι, κατάκαψε το μεγαλύτερο μέρος του φυτικού κεφαλαίου, 10 σπίτια, πάνω από 10.000 ελαιόδεντρα και όλες τις ζωοτροφές.
Είναι χαρακτηριστική η έκφραση κατοίκου: «επί τέσσερις ώρες καιγόταν οτόπος και οι φλεγόμενες ελιές στο βουνό έμοιαζαν με καντήλια»….
Έτσι μετά απο πρόσκληση του Δήμου Ανατολικής Μάνης και του Δημοτικού συμβούλου και συνεργάτη μας Αλέκου Καπασούρη
Αλεξανδρος Καπασουρης) βρεθήκαμε στον Κότρωνα .
Από πλευράς της Compo Expert Hellas ο τ. Γεωπόνος – Μιχάλης Αργυρόπουλος(Michalis Arguropoulos ) ανέπτυξε τις προτάσεις της εταιρείας για την πιο γρήγορη ανασύσταση του φυτικού κεφαλαίου με την κατάλληλη θρέψη των δέντρων.
Ο Γεωπόνος Αλέξανδρος Καπασούρης ανέπτυξε τις καλλιεργητικές τεχνικές και τα κατάλληλα κλαδέματα για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Τέλος η εταιρεία ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ (http://hellafarm.gr/), και ο Διευθυντής Τεχνικού τμήματος Κώστας Παπαποστόλου όπως και ο γεωπόνος της περιοχής Νίκος Καούρης ( Nikos Kaouris ) ανέπτυξαν από πλευράς φυτοπροστασίας τις τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν στο σκοπό της ανασύστασης του ελαιώνα.
Ακολούθησε συζήτηση με πολλές ερωτήσεις.
Ελπίζουμε οι επιπτώσεις της πυρκαγιάς
να επουλωθούν όσο τον δυνατόν συντομότερα.
Αντλήθηκαν στοιχεία από http://www.zougla.gr/…/mani-i-zoi-ston-kotrona-meta-tin-kat…