|

ΣΧΕΤΙΚΑ

SPECIAL CROPS ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η COMPO EXPERT Ελλάς, τα τελευταία 7 χρόνια έχει «μεταμορφωθεί» από μια επιχείρηση παροχής υψηλής ποιότητας λιπασμάτων σε ένα σημαντικό «παίχτη» στην Αλυσίδα του Τροφίμου (Food Chain). Με την προσθήκη της λέξης «EXPERT» στον τίτλο της πριν λίγα χρόνια, κατάφερε να εισάγει στην ελληνική αγορά μια σειρά καινοτόμων προϊόντων εξειδικευμένης θρέψης.

Τα προϊόντα αυτά μέσω μιας καινοτομικής προσέγγισης, αυτή των «Προγραμμάτων EXPERT” έφτασαν στα χέρια πρωτοπόρων παραγωγών και μετάφεραν εξειδικευμένη γνώση σε πρωτοπόρους Γεωτεχνικούς επιστήμονες καταφέρνοντας παράλληλα να δημιουργήσουν προϊόντα (π.χ. πιστοποιημένος σπόρο σιταριού ΕΛΠΙΣ και SITOS Club) με το λογότυπο της εταιρείας πάνω στο σακί.

Η θρέψη των φυτών παίζει σπουδαίο ρόλο και στην ποιότητα των τελικών προϊόντων στο ράφι του καταναλωτή (φρούτα και λαχανικά). Η COMPO EXPERT Ελλάς  αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη και κατανοώντας τη σπουδαιότητα του ρόλου της θρέψης φυτών ως έναν πολύτιμο κρίκο της Αλυσίδας του Τροφίμου (Food Chain) προχώρησε στη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων εξειδικευμένης θρέψης για την παραγωγή υψηλής αξίας τελικών νωπών προϊόντων.

Έτσι, μέσα στη σειρά “Προγράμματα EXPERT” δημιουργήθηκε μια νέα ομάδα με την ονομασία “Special Crops” με σκοπό να πάει την ιδέα ένα βήμα παραπέρα. Με απλά λόγια, να βοηθήσει στη δημιουργία νέων αγροτικών τροφίμων με υψηλή προστιθέμενη αξία πάντα με τη σύνδεση όλων των κρίκων της Αλυσίδας Τροφίμου από τον παραγωγό, τον Γεωτεχνικό, τον EXPERT, τον έμπορο μέχρι και τον τελικό καταναλωτή.

Τα Special Crops παρουσιάζουν πολλαπλά οφέλη τόσο για το περιβάλλον με τη λελογισμένη χρήση τελευταίας τεχνολογίας λιπασμάτων COMPO EXPERT, για τον παραγωγό με αύξηση της απόδοσης και ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος, για τον χονδρέμπορο και το λιανέμπορο με τη διεύρυνση της γκάμας των ελληνικών φρέσκων προϊόντων όσο και για τον τελικό καταναλωτή που μπορεί να απολαμβάνει ελληνικά φρέσκα αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε με τη συνεργασία της COMPO EXPERT Ελλάς και της εταιρίας εμπορίας εξωτικών φρούτων «ΠΕΦΑΝΗΣ Α.Ε.» για την παραγωγή του προϊόντος με την ονομασία “Καλοκαιρινές Φράουλες Καλαβρύτων”.